Aktualna žalost

30.11.2006

Zadnje dni na veliko poslušam, berem, gledam. Seveda, saj to vedno rad počnem. Ampak v teh dneh je vse drugače. Zrak je prežet z neko čudno energijo, ki pa je ne znam ubesediti. Vse se šibi od aktualnih dogodkov. Dnevno časopisje, televizijske informativne oddaje in nenazadnje tudi blogi kar pokajo po šivih…

In o čem je govora? Seveda. O Ambrusu, Romih, Ciganih, barikadah, človekovih pravicah, Piramidi, Jelinčiču, nestrpnosti, malo evra, Romih, Ciganih, barikadah, vaških stražah, trgovcih + evrih, novih barikadah, Naomi Campbell, dajmo še kakšno rečt o splavu, Drobniču, čakajte, ljudje spet letijo na ceste! itd. itd.

Očitno smo postali otopel narod. Zaspali smo. Očitno potrebujemo vsake toliko klofuto, da se predramimo. Ampak več kot očitno je, da se zbudimo ob napačnem času. Zbudimo se in nezadovoljno kriknemo. Pač že nekam. Samo da nas slišijo. Vstanemo, se popraskamo po riti, medtem pa se bo že našlo nekaj, o čem bomo bentili. Gremo ven, med ljudi, za ljudi, in če že ni razloga za upor, se lahko vsaj družimo. Zakurimo ogenj, pokadimo kakšen čik, zakroži literca in je fino. Pa še svojih pet minut slave doživimo, če se kakšen nadebudni novinar sprdne in nas prosi za komentar.

munchscream.jpg

Ljudje pred televizijami imamo v naročju king-size kokice in kokakolo. Družabne oddaje so črtane. Nadomestili so jih aktualni dogodki. Zmerjanje, obkladanje z žaljivkami, vaške vstaje, panični novinarji, bombastični naslovi, afere, interpelacije… They’re so much more fun! The show must go! Cinično, boste rekli? Pa kaj.
Najbolj pomembno je, da se veča gledanost, da so višje naklade. Ljudje si manejo roke. Volk je sit in koza cela. Pa je res tako? Nič novega, boste rekli? Kaj pa vem. Mene se ob vsem tem prvič loteva žalost. No, ja, vsaj zaspan nisem. Ideja o tem blogu me je vrgla iz postelje. Živelo dogajanje!

Opomba: Besedilo je zaščiteno z licenco Creative Commons >>> klik <<<

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Aktualna žalost”

 1. Dajana Dajana pravi:

  Poglej to, ravnokar napišem komentar pri blogu sex z ISTO vsebino in zagledam tvoj blog, z istim naslovom. Ja, žalostna sem, tudi jaz. LP

 2. Switters pravi:

  Ko bi bil Dajanin komentar vsaj bolj sočen! Recimo, če že glih načenja temo, bi lahko kaj bolj eksplicitnega povedala o tem seksu… Tako pa seks vsi samo nekaj mimogrede omenjajo, na koncu so pa vsi žalostni. Tipično slovensko. :) )

 3. Dajana Dajana pravi:

  @Switters – če si žalosten, ne moreš biti sočen, tudi seks postane žalosten!

 4. Piramide » Blog Arhiv » Besna pravi:

  [...] Živimo v državi, kjer poslanci ne poznajo niti ustave, kaj poznajo, niti pogledajo ne vanjo! Živimo v državi, kjer namenoma širijo ksenofobijo in to na medijih, ki so najbolj gledani, na televiziji. Ksenofobija, primitivnost, neprofesionalnost, strah, sovraštvo do drugih, ki se razvije do sovraštva do drugačnih. Zmago za predsednika… Začenjajo se komentarji o tem, kako je on res tisti edini politik, ki bo znal narediti red in Ljudje so v brezupu in žalostni. Kaj bomo naredili? Bomo kar stali križem rok in gledali? [...]

 5. Switters pravi:

  :( Buuuhuhuhu… Saj sem vedel. A kdo ve, če obstaja kje kako malo manj zoprno okrožje / kontinent / planet, kamor bi se lahko človek preselil, da mu ne bi blo treba gledat od metanola zadetih vile brusečih Ku-Klux-Klan trogloditov na barikadah, in kjer seks ne bi takoj postal žalosten?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !